6 Ocak 2013 Pazar

Erdek

Türkiyenin ilk turistik beldelerinden biri olan erdek bir dönemler sosyetenin gözbebeği yeşili,masmavi denizi ve pırıl pırıl bir gökyüzü ile adeta bir huzur diyarı.
 1970`li senelerden bu yana turizmin içerisinde aktif olarak yer alan erdek bugunlerde sosyetenin durağı olmasada her yaz gelen 1 milyonu aşkın ziyaretçisi ile hala popüler.Ağırlıklı olarak bursa ve çevresinde bulunan yerleşim yerlerinden tatile gelenlerin oluşturuduğu insan selinden sahillerde yer bulmak adeta imkansız.Uygun fiyatları çok kapsamlı konaklama seçenekleri ile yerli turizme hitap eden erdek tatilinizde sizinde tercihiniz olmalı.
 Neden diyeceksiniz.Bir kere muhteşem bir sabahı var.Günün erken saatlerinde sahilin yemyeşil bitki örtüsü altındaki görünümü yanında cıvıl cıvıl öten kuş sesleri ve güneşin bir kadife gibi örtüğü ortamda nefis adalar manzarası.Bu görünüm ile bir bütün olacağınız ve içinize tertemiz havasının yanında huzuruda çekeceğiniz bu tatil cenneti içinizide son derecede ısıtacak.
 Erdek çok gemiş konaklama yelpazesini sunan nadir tatil yerlerinden.Ağırlıklı olarak otellerin bulunduğu bu tatil diyarında alternatifler motel ve pansiyonlar.Her keseye her bütçeye görekalacak yer bulunan erdeğin otelleri ise kamplar bölgesi ve çuğra diye anılan bölge üzerindeki sahilde.
 Kent merkezinde ihtiyacınız olabilecek her türlü eşya ve ekipmanları alabileceğiniz bir çok işyeri mevcut.Alışveriş imkanlarının bol olduğu erdekte pazartesi ve cumartesi günleri halk pazarı açılıyor.
 Gezilecek bir çok alanı bulunan bu güzel tatil yeri marmara adalarınında başlangıç noktası sayılıyor.Buradan paşalimanı,marmara,ekinlik ve avşa adasında ulaşım sağlanıyor.
 Yerleşim olarak kıyı kasabası olan bu harika tatil diyarında yeşillik ve doğa korunuyor.Bu sebeble tatilinizi bir beton yuvasından çok yeşillikler içerisinde yapma şansını bulacaksınız.Zaten bu özelliği sebebi ile yeşil erdek olarak anılmasıda bu durumun gerçekliğini gösteriyoır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder